Jul 31, 2007

CfA: Finantare nerambursabila profesori mediul rural [DL: 15 oct]

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza licitatie deschisa pentru propuneri de proiecte pentru „Dezvoltarea formarii continue a cadrelor din invatamintul preuniversitar" , in cadrul programului de Coeziune Economica si Sociala, Phare 2006.

Schema de finantare nerambursabila va sprijini organizatiile eligibile din toata tara care propun programe de formare pentru profesorii din liceele din mediul rural si care sa conduca la dezvoltarea lor profesionala in conformitate cu noile curricule flexibile si diversificate, precum si pe baza rezultatelor analizei de nevoi si a principiilor privind educatia si formarea.

Bugetul disponibil pentru aceastã licitatie deschisã este de 800.000 Euro (din care 600.000 Euro din fonduri PHARE si 200.000 Euro de la bugetul de stat).

Marimea finantarilor care pot fi acordate pentru proiectele propuse poate fi intre minim 35.000 Euro si maxim 65.000 Euro, reprezentind maxim 97% din bugetul total al proiectelor. Diferenta (3%) trebuie acoperita din resursele proprii ale solicitantului sau ale partenerilor acestuia sau din alte surse decit cele provenind din bugetul Comunitatii Europene.

Pot solicita finantari persoane juridice romane, non-profit sau orientate spre profit, publice sau non-publice, care depun o cerere fie ca solicitant individual, fie in parteneriat si astfel de organizatii pot fi: Case ale Corpului Didactic, universitati, fundatii, asociatii profesionale, ONG-uri si alte organizatii relevante de formare sau consultanta, care au ca obiect de activitate pregatirea, perfectionarea si dezvoltarea profesionalã a personalului didactic din invatamintul
preuniversitar, precum si organizatii/ institutii care implementeaza programe internationale la care Romania participa sau programe cu finantare internationalã al caror beneficiar este Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului.

Solicitantii eligibili trebuie sa propuna programe de formare profesionala pentru cadrele didactice sau managerii liceelor din mediul rural, care raspund nevoilor de formare specifice si care indeplinesc conditiile prezentate in Ghidul Solicitantului.

Ghidul solicitantului, impreuna cu toate anexele sale sunt disponibile pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor: http://www.mdlpl. ro/

Data limita de depunerea cererilor de finantare este: 15 octombrie 2007, ora 16.30

[sursa: http://www.mie. ro/stiri. php?s=361] & (preluare eurodesk_info)

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.