Jul 20, 2007

Tabara de hipnoterapie, NLP si art-terapie

Cui ne adresam: absolventi si studenti psihologie, medicina, asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie, filozofie, alte facultati asimilate

Programa taberei:
Tematica: Hipnopsihoterapie, NLP si art-terapie
Programa:
- "miturile hipnotice"
- structura interventiei hipnoterapeutice
- construirea interventiei hipnotice
- caracteristicile limbajului; limbajul ericksonian;
- canalele de comunicare
- inductia formala de transa
- interventia hipnotica fara inductie formala de transa
- metaforele hipnotice bazate pe concepte arhitecturale
- metaforele hipnotice si cinematerapia
- hipnoza si meloterapia
- hipnoza si dramaterapia

Traineri: Oana Maria Popescu, Tiberiu Felber, Cosmina Pacurar

Tarif: 600 RON- include participarea la cursuri, workshopuri, aplicatii practice, etc; cazare, masa, pauze de cafea, mapa curs, diploma participare, suport cursuri si workshopuri.

Informatii suplimentare si inscrieri:
cabinet@psihoterapi a.eu sau office@sistempsi. ro
tel: 0723 257 798, 0788 438 541, 0788 763 033

BREBU NOU

Munþii Semenic sunt situaþi pe aliniamentul munþilor Þarcu, Godeanu ºi, parþial al Cernei, aparþinând Carpaþilor Meridionali. Cãtre nord ei corespund, în linii generale, direcþiei pe care sunt amplasaþi munþii Zarandului, aparþinând compartimentului munþilor Apuseni. De la Caransebeº pânã la Valea Miniºului pe direcþia nord-est-sud- vest, masivul Semenic se extinde pe o lungime de circa 34 km, iar de la vest la est, intre localitãþile Cuptoare ºi Sadova Veche, pe o lãþime de circa 31 km.

Limita de nord îi separã de depresiunea Ezeriº-Brebu, dealurile Sacoºului ºi depresiunea Caransebeº, corespunzând în general contactului dintre ºisturile cristaline si rocile sedimentare, în lungul cãruia râurile ai sculptat, pe un aliniament festonat, bazinete de eroziune, care adãpostesc localitãþile Apadia,
Delineºti, Ohabita, Rugi etc. Aceastã limitã poate fi urmãritã începând cu Talva Sârbului-476 m, trece apoi pe la sud de dealul Piatra Straja-445m, pe la nord de dealurile Paza-450 m, Fântânii-485 m, Soveºna-584 m, Cucuiul Pleºii-527 m, Piatra Albã-456 m, oprindu-se la aproximativ 3 km sud-vest de Caransebeº, în valea largã a
Timiºului.

Limita de est evidenþiazã caracterul unui relief afectat de fracturi tectonice; pornind de la Caransebeº, limita se desfaºoarã pe stânga Vaii Timiºului, pe direcþia localitãþilor Buchin, Petroºnita, Vãliºoara, Bucoºniþa, Goleþ, Slatina-Timiº , Sadova Veche, Armeniº, Teregova. De la Teregova râul Timiº coteºte brusc cãtre nord-vest pãtrunzând adânc in zona centralã a masivului Semenic. Pe o mica porþiune, între munþii Semenic ºi Cernei, se intercaleazã extremitatea nordicã a culoarului tectonic Cerna-Mehadica, care inainteazã de la sud cãtre nord, pe aliniamentul Domaºnea-Poarta Orientalã-Teregova.

Limita de sud separã munþii Semenic de munþii Almaj prin intermediul depresiunii Bozovici, desfãºurarea ei sinuoasã lãsând în afara culmi netede ºi prelungi denumite tilve. Ea poate fi urmaritã începând din vf.Lazul Mare, continuã pe la sud de vf.Capul Dealului-784 m, situat la 3 km vest de localitatea Parvova, vf.Lacul Cerbului-933 m, dupã care traverseazã Tilva Breazovii. De aici, înainteazã pe la sud de vf.Polovart- 954 m, trece peste Dealul Zagrazii ºi se opreºte la confluenþa vãii Poneasca cu valea Miniºului, într-o zonã cu un superb peisaj montan.

Limita de vest se desfãºoarã in lungul vãilor Poneasa ºi Bârzava, separând munþii Semenic de munþii Aninei. Mai la nord de Reºita, limita nordicã separã prin intermediul culoarelor depresionare ale Reºitei ºi Ezeriº-Brebu, munþii Semenic de munþii Dognecei.De la vest de Dealul Zagrazii-920 m, limita înainteazî pe dreapta vãii Poneasa, urcã la nivelul vf.Poiana Rusului-1023 m ºi pãtrunde în direcþia obârºiei vãii Bârzava, de aici se înscrie în lungul culmii Rãspiþel-889 m, prin vf.Poiana Beþii-867 m ºi culmea Certej-955 m. În continuare, limita trece pe la est de localitatea Cuptoare, strãbate dealul Piatra Albã, se apropie de localitatea Secu, având cãtre est vf.Poiana Cozia-687 m, pentru ca apoi sã coboare la nivelul albiei Bârzavei pe care o traverseazã. Limita se continuã dincolo de acest râu, pe la vest de dealurile Pietrosul ºi Tilva Matricii-574 m, schimbând direcþia spre nord-vest, coboarã lin spre dealul Poienii-493 m, traverseazã apoi valea Târnovei oprindu-se în Tilva Sârbului-476 m, unde vine în contact cu limita de nord.

Munþii Banatului

În judeþul Caraº-Severin munþii ocupã 65% din suprafaþã ºi sunt reprezentaþi de Munþii Banatului din care fac parte: Munþii Þarcului, Cernei, Muntele Mic, Semenic, Aninei, Dognecei, Locvei ºi Almajului. Regiunea ese deosebit de variatã ºi bogatã, de mare valoare ºi atractivitate, datoritã resurselor balneare, monumentelor istorice ºi de artã, precum ºi bogaþiei culturii ºi folclorului. Rezervaþiile naturale, de o valoare peisagisticã inestimabilã, ocupã întinse teritorii pe suprafaþa judeþului, fiind declarate parcuri naþionale.

Zonele turistice importante din judeþul Caraº Severin sunt reprezentate de staþiunile Semenic, Crivaia, Trei Ape ºi Secu ºi satele turistice Gãrâna ºi Brebu Nou. Zona Gãrâna - Vãliug – Semenic este idealã pentru amatorii de munte ºi sporturi nautice, de toate vârstele, pentru petrecerea unui weekend sau a concediului.

Distanþe : Timiºoara – Reºiþa - Gãrâna, Semenic sau Vãliug : cca 135 km.

Staþiunea Semenic este situatã în masivul cu acelaºi nume la o altitudine de 1440 m, în apropierea vârfurilor Piatra Goznei ºi Semenic, uºor accesibilã pe ºoseaua asfaltatã Reºiþa - Vãliug - Prislop - Semenic. Unitãþile de cazare din cadrul complexului turistic Semenic sunt constituite din hoteluri, cabane ºi vile recomandate pentru cei ce vor sã evadeze din aglomeraþia urbanã ºi sã se destindã câteva zile. Datoritã condiþiilor naturale de excepþie, pârtiile de ski încep la 1440 m ºi coboarã pâna la 650 m. Staþiunea Semenic, care deºi este mai populatã iarna, reprezintã o destinaþie idealã ºi pentru cei care îºi doresc cîteva zile de
odihnã în weekend sau vara, când vã copleºeºte cãldura ºi aglomeraþia. De aici puteþi face drumeþii pe munte, puteþi vizita împrejurimile, puteþi merge la Lacul Vulturilor, care este foarte aproape, sau la Schitul Sf. Ilie, situat de asemenea în apropierea staþiunilor.

Staþiunea Trei Ape se aflã pe malul lacului cu acelaºi nume, unul dintre cele mai frumoase lacuri din cadrul judeþului , ideal atât pentru plajã ºi înot, cât ºi pentru pescuit , iar împatimiþii acestui sport se pot alege cu exemplare frumoase de pãstrãv, în timp ce pentru ceilalþi existã posibilitatea închirierii de bãrci sau
hidrobiciclete, cu care sã "navigheze" pe lacul Trei Ape, sau pot face surf.

Satele turistice Gãrâna ºi Brebu Nou ofera condiþii pentru agrement, drumeþii, sporturi nautice, sporturi de iarnã ºi pentru odihnã. Reunite în acelaºi arondisment cu numele de Brebu Nou, satele Gãrâna ºi Brebu sunt situate la 1000 m altitudine pe versantul nordic al muntelui Semenic. Cele douã sate sunt legate de 5 km de ºosea, în dreapta cãreia se întinde lacul de acumulare Trei Ape. Vã va încânta peisajul armonios ºi aerul mai ionizat decât în staþiunea Bãile Herculane.

La Vãliug, pe malul lacului cu acelaºi nume, puteþi înnopta la una din cabanele sau vilele de aici. Pe lac este permis accesul ºi cu ambarcaþiuni rapide (bãrci cu motor, ski-jet-uri etc.), dar care nu funcþioneazã pe bazã de benzinã sau motorinã, ci cu baterie. Pe malul lacului Secu, la 13 km de Reºita, se aflã staþiunea Secu,
cãutata mai ales pentru turismul de week-end.

Zona turisticã Muntele Mic cuprinde domeniile schiabile de pe Muntele Mic, Þarcu, Godeanu ºi Poiana Mãrului. Complexul turistic Muntele Mic este situat la altitudinea de 1545 m ºi este accesibil printr-un telescaun cu lungimea de 3,5 km (cel mai lung din þarã), care porneºte din localitatea Borlova.

Zona turisticã Moldova Noua cuprinde o bunã parte din cel mai spectaculos defileu al Dunãrii – Clisura .

Zona turisticã a Vãii Cernei este caracterizatã prin varietatea ºi pitorescul peisajului Parcului Naþional Domogled - Valea Cernei. Bogãþia faunei ºi florei cu specific mediteraneean ºi existenþa apelor minerale termale fac ca aceastã zonã sã fie de prima importantã pentru turismul intern ºi internaþional, datoritã în
special staþiunii balneoclimaterice Bãile Herculane.

[sursa euroconferinte]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.