Aug 20, 2008

CfA: Cea de-a 6-a editie a Jocurilor Francofoniei - Liban [DL: 5 septembrie]

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) invita artistii din domeniile pictura, fotografie si sculptura sa participe cu lucrari la cea de-a sasea editie a Jocurilor Francofoniei, care se va desfasura intre 27 septembrie si 6 octombrie 2009, la Beirut (Liban). Preselectia lucrarilor se va realiza pe fiecare domeniu: pictura, fotografie, sculptura.

Concurentii trebuie sa fie buni cunoscatori ai limbii franceze si sa aiba mai putin de 35 de ani la data inceperii Jocurilor Francofoniei. Primii trei castigatori ai fiecarei sectiuni vor primi medalii (aur, argint si bronz), in ordinea calificarii.

Selectia va fi realizata de catre o comisie formata din cinci personalitati in domeniu, de nationalitati diferite, din cadrul conducerii Comitetului International al Jocurilor Francofoniei (CIJF), care va fi prezenta la Bucuresti in septembrie 2008.

In vederea inscrierii, cei interesati vor prezenta, pe langa imagini ale lucrarilor propuse pentru participare, o documentatie care sa cuprinda un CV, un memoriu cu sustinerea teoretica a demersului artistic si un portofoliu care sa cuprinda imagini cu cinci lucrari, altele decat cele participante in concurs, reprezentative pentru creatia artistului.

Cheltuielile privind transportul si asigurarea lucrarilor, precum si transportul si diurna artistilor, vor fi suportate de catre Ministerul Culturii si Cultelor.

Jocurile Francofoniei au fost infiintate in 1987, la Quebec, prin decizia Adunarii Generale a comunitatii francofone. Romania a participat pentru prima data la Jocurile Francofoniei in iulie 1994, intrecerile desfasurandu- se la Paris.

Mai multe informatii:
http://www.cultura. ro/Oportunitati. aspx?ID=197


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.